ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Očista prostor aneb "Jak na vykuřování."

Proč očišťovat prostory pomocí vykuřovadel, případně sebe?

Většina z nás je obklopená lidmi. Lidmi doma, lidmi v práci, lidmi v obchodě, lidmi v MHD. Zkrátka a dobře, i kdybych zůstala celý den doma a poté přišel domů můj muž z práce a moje děti ze školy, mé "energetické pole" bude ovlivněné energiemi, které si oni nevědomě přinesli domů. 

I kdyby jejich den probíhal hladce, přijde vám domů mix energií, které nejsou vaše a také vám nemusí vyhovovat. Můžou ovlivňovat vás i vaše rozpoložení. Když říkám "vás", myslím tím vás všech. Tedy pokud váš muž ten den potkal někoho komu psychicky nebylo úplně nejlépe, nebylo by překvapením, kdyby později měl pocity stejné. Avšak tyto pocity nemusí být jeho, ale můžou být pouze nevědomě přijaté. 

Nejen z těchto důvodů doporučuji v rámci své sebehodnoty si chránit svůj osobní prostor a tedy jej očišťovat. Očištovat můžete pomocí vykuřovadel nebo pomocí přání, myšlenky, prosby. 

Vždy, když si přejete, nezapomeňte poprosit a poděkovat. Né nadarmo nám říkávali, že se jedná o kouzelné slůvka. 

 

 

Jaké máme vykuřovadla?

Mezi mé oblíbené vykuřovadla patří bílá Šalvěj, Palo Santo, Kadidlo, Cedr či Jasmín. Můžeme je najít v různých podobách jako jsou vonné tyčinky, vonné kužely či tekoucí dým. Palo Santo se ve své klasické podobě používá jako kousek dřívka. Bílá Šalvěj má podobu uschlých lístku či svazku, který může být doprovázen další bylinou jako je třeba levandule. Kadidlo se může vyskytovat i v sypkých směsích, avšak já jej používám v podobě kousků pryskyřice, které pokládám na rozžhavený uhlík.

 

Palo Santo nebo-li svaté dřevo.

Dřevo středoamerického stromu má pro danou oblast nesmírný význam, je odpradávna používáno prapůvodními obyvateli pro své magické a léčebné účely. Často ve své domovině doprovází rituál s Ayahuascou.

Roste v Amazonii od Ekvádoru po Peru a částečně v Mexiku.

 

Dokáže navodit klid a mír. Vyčistí prostory od negativní energie, čistí auru, je ideální pro meditaci, otevírá ducha a umožňuje vstup do jiné reality. Taktéž jej můžeme použít k očistě krystalů 

Má sladce kokosovou vůni, pryskyřičnatě dřevitou s jemnými tóny exotického ovoce.

 

Použití Standardně lidé zapalují dřívko jako celek, já však doporučuji si z dřívka na krájecím prkýnku vytvořit hoblinky, které poté dáte do kadidelnice nad hořící svíčku. Nejen, že tím prokážete větší úctu a respekt tomuto posvátnému stromu, ale také vám dřívko déle vydrží. 

 

Před rituálem si můžete určit svůj záměr, na který budete po dobu rituálu myslet. 

 

Kadidlo 

 

Představuje božství a boha.

 

 

Získává se nařezáváním kůry stromu kadidlovníku (Boswellia). Zaschlé výrony mají tvar kulovitých hrudek nebo krápníčků, které se sbírají a jsou cenným artiklem již od starověku. Kadidlo bylo ceněné více než zlato. Roste především v Arábii, Jemenu, Ománu, Somálsu a v Indii.

 

Z Ománu pochází nejvíce ceněné druhy kadidla. Sklízí se 2x ročně a rozdělují se na různé druhy a kvalitu. Kadidlo je velmi aromatické a obsahuje nejvíce éterického oleje, proto se využívá k výrobě esence. 

 

Patří mezi nejdůležitější vykuřovadla a nejúčinější čistice jak na duchodní tak i fyzické úrovni. Nesmí chybět u náboženských či světstkých obřadů a rituálů. Silný stimulant, snižuje stres, uvolňuje napětí, rozšiřuje vědomí.

 

Používá se k vykuřování, zubních past, mastí, kosmetiky, parfémů aj. 

 

Použití: Zapálíme si uhlík, který položíme do kadidelnice a necháme jej rozhořet. Přibližně za 1 minutu by měl celý zbělat a tehdy je možné na něj umístit kadidlo. Pokud je uhlík celý žhavý, kadidlo bezprostředně po jeho umístění začne silně doutnat. Můžete umístit 1 kus pryskyřice a poté co hodoří (zbělá) a promění se v popel jej můžete odebrat a umístit na uhlík kousek nový. Tak můžete postupovat do doby, dokud je uhlík žhavý. (u malého uhlíku cca 30 min.)

 

Bílá Šalvěj

Pro očistu vaší duše, předmětů i prostor od negativní energie, virům, bakteriím a také před různými ceremoniemi a rituály. Indiáni považují Šalvěj za nejposvátnější bylinu se silnými léčivými schopnostmi. Bílá šalvěj je nejaromatičtější bylinkou z rodiny šalvějí. Její vůně také podporuje paměť a pomáhá s hledáním té pravé životní cesty.

 

Použití: Svazek Šalvěje na konci zapalte, nechte rozhořet a poté plamen sfoukněte. Šalvěj by měla intenzivně doutnat, čímž započne očista vás i prostor. Celý proces podpoříte, když požádáte o pomoc vaše Vyšší já a ducha Šalvěje. S Šalvějí na nehořlavé podložce můžete projít místnost či celé prostory. Po ukončení očisty můžete doutnající konec ustřihnout nebo udusit v písku. Zbylý svazek si uchovejte pro vaši příští očistu.

 

Před rituálem si můžete určit svůj záměr, na který budete po dobu rituálu myslet. 

 

Doporučení pro vykuřování prostor: Dokud se chystáte vykuřovat prostory od negativních energií či entit, doporučuji provést tento rituál v době, kdy se poté nebudete zdržovat doma, neboť Šalvěj má velmi intenzivní a specifickou vůni a je třeba ji nechat působit alespoň 2-3h. Pro odchod negativní energie otevřete ventilačku či po návratu domů vyvětrejte. 

 

 

Přihlásit se

Ručně malovaná svíčka na míru - nízká

Vytvořit účet

Kolibřík